Skabeloner

Skabeloner lader dig lave en opsætning til dynamisk strukturering, af mails til udsendelse. Indholdet vil ændre sig, alt efter hvem du sender mailen til.

For at oprette, eller redigere, en skabelon skal du gå til "Moduler", og derefter vælge modulet "Skabeloner". Her kan du enten vælge at redigere/slette skabeloner, eller vælge fanen "Opret email skabelon", for at tilføje en ny. Alle skabeloner opsættes i den gennemgående editor i TigerCMS.
Hvis du opretter en ny skabelon er det højst sandsynligt en af de følgende typer du vil benytte:
Mailformular, faktura, ordrebekræftelse eller autosvar.

I en skabelon kan du indsætte "nøgler", som vil ændre sig, så de er særligt tilrettelagt for den enkelte kunde.
For at benytte en nøgle er det blot at skrive den ind i skabelonen.

Typen  mailformular lader dig oprette en skabelon, hvor du kan strukturere med felterne fra en mailformular på din side. Den generelle skabelon vil give en mail lignende nedenstående:

UserObject-rowID 100
Side Kontaktside
Navn (Påkrævet)  Anders Andersen
Email (Påkrævet) Eksempel@eksempel.dk
Besked (Påkrævet) Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om...

Hvis du her har oprettet en skabelon af typen mailformular, og benytter den på det ovenstående indhold, kunne det f.eks. have set således ud:

Kontaktformular

Side Kontaktside
  Navn  Anders Andersen
  Email  Eksempel@eksempel.dk
  Besked  Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om...
Da der er få grænser for hvad der kan laves i editoren, er det bare om at få det lavet præcis som du vil have det.

BEMÆRK: De nøgler, som benyttes i en mailformular-skabelon, er tilsvarende feltet "Navn" på inputfelterne til mailformularen.

Indsæt af nøgle

For at indsætte en nøgle i din skabelon, skal du blot skrive $nøgle. Her skal "nøgle" erstattes med den ønskede nøgle. Alle nøgler på nøgle-listen kan indsættes, men vil ikke altid resultere i indhold. Det er afhængigt at hvilken typeskabelondu benytter, om en nøgle kan bruges. Nogle nøgler er f.eks. kun relevante ift. ordrer, og vil ikke blive til noget hvis de indsættes i en skabelon af typen mailformular.

Brugerdefinerede felter kan også benyttes som nøgler. Dette gøres ved blot at skrive "extra" foran titlen på det brugerdefinerede felt. Det vil sige, at du i skabelonen f.eks. skulle skrive "{$extraKundenummer}".

Nøgle-liste

{$username} - Brugernavn, hvis der benyttes brugersystem
{$fakturanr} Fakturanummer
{$firma} - Kundens firmanavn
{$navn} Kundens navn
{$ordrenr} Kundens ordrenummer
{$internNote} - Note til intern behandling (Eks. liste til lager)
{$vejnavn} - Navn på kundens vej
{$postnr} Kundens postnummer
{$land} Kundens nationalitet
{$by} Kundenns by
{$cvrean} - CVR/EAN for kunden
{$korttype} Kundens korttype, hvis online betaling
{$email} Kundens email
{$tlf} Kundens telefonnummer
{$dato} - Dato for bestilling af ordren
{$fakturadato} - Dato for udstedelse af faktura
{$forfaldsdato} Dato for forfald af faktura
{$betalingsmetode} Kundens betalingsmetode
{$betalingsgebyr} Gebyr pålagt kundens ordre
{$fragtgebyrekslmoms} Gebyret for fragt, eksklusiv moms
{$fragtgebyr} Gebyret for fragt, inklusiv moms
{$ejer} - Webshop ejeres kontaktoplysninger
{$fragtmetode} Kundens valg af fragtmetode
{$varetotalekslmoms} Den samlede pris for varer, ekskl. moms
{$totalekslmoms} Totalpris eksklusiv moms
{$varetotal} Den samlede pris for varer inkl. moms
{$fragtadresse} / {$leveringadresse} Adresse for levering (ved anden leveringsadresse)
{$fragtnavn} / {$leveringnavn} - Ved anden leveringsadresse, navn
{$fragtfirmanavn} / {$leveringfirmanavn} - Ved anden leveringsadresse, firmanavn
{$fragtpostnr} / {$leveringpostnr} - Ved anden leveringsadresse, postnr.
{$fragtby} / {$leveringby} - Ved anden leveringsadresse, by
{$fragtland} / {$leveringland} - Ved anden leveringsadresse, land
{$fragttlf} / {$leveringtlf} - Ved anden leveringsadresse, tlf.
{$deliveryid} - ID for udleveringssted (Pakkeshop, Pakkeboks, Swip)
{$total} - total inkl. moms
{$moms} - Moms på ordren udgør (inkl. moms for fragt osv.)
{$varemoms} Moms på varer udgør
{$currency} Valuta benyttet
{$ttlink} - Direkte link til TrackNTrace ud fra leverandør
{$ttcode} - TrackNTrace nummer
{$note} - Note fra kunden
{$deliverynote} - Note til fragt

Felter til brug i ordrelinje {$loop}

{$stykpris} - Stykpris for vare
{$samletpris} / {$price} - Samlet pris for varer (af samme type)
{$exmomsstykpris} - Stykpris for vare eksklusiv moms
{$exmomssamletpris} - Samlet pris for varer (af samme type) eksklusiv moms
{$title} / {$varenavn} - Titel for varen
{$itemnumber} / {$varenr} - Varenummer for varen
{$amount} - Antal af hver vare
{$tax} - Samlet moms for ordrelinjen
{$image} - Produktbillede for varen
{$note} - Evt. note fra linjen
{$url} - Link til produktet i shoppen

Læs evt. om mere avancerede muligheder her: https://github.com/feulf/ raintpl3/wiki/Documentation-for-web-designers