Mailformular

Mailformularer er en fleksibel måde, hvorpå du kan indsamle og derefter behandle data fra dine besøgende.

Opsætning af mailformular

For at oprette inputfelterne til din mailformular, skal du først have et CMS-modul, som du kan tage udgangspunkt i. For hjælp med oprettelse af menupunkter og grundlæggende forståelse af færden i TigerCMS se: Navigation.

Når du er ved, at redigere, dit CMS-modul, har du en række forskellige felter du kan indsætte til indsamling af data fra dine besøgende. Her forneden, er en detaljeret gennemgang af samtlige typer felter:

Felter til mailformular

Muligheder for felter til input i mailformular er som følger:

Afkrydsningsfelt

Afkrydsningsfelter bruges til steder hvor den besøgene skal have mulighed for at vælge "både/og". Det giver mulighed for, at besøgende kan tilvælge op til flere afkrydsningsfelter samtidig.

Et afkrydsningsfelt indsættes ved, at placere markøren det ønskede sted i editoren, og derefter klikke på ikonet. Du vil nu se et popup-vindue med mulighed for at udfylde felterne "Navn" og "Værdi". "Navn" vil i den besked, som afsendes til slut, være i venstre side, og feltet "Værdi" vil stå til højre for, hvis der er vinget af i afkrydsningsfeltet.
Hvis der vinges af i "Valgt", vil der som standard vaære vinget af i feltet.

Ved brug af afkrydsningsfelter bør man ikke angive samme "Navn" på mere end et felt, da der så vil være overlappende værdier i den mail, som det i sidste ende er op til dig at finde rundt i.

Alternativknap

Alternativsknapper bruges steder, hvor du ønsker, at den besøgende skal vælge "enten/eller". Det skal forstås således, at der ved valg af en mulighed, udelukkes en, eller flere, andre muligheder.

En alternativknap indsættes på samme måde, som et afkrydsningsfelt, hvor der kan indtastes "Navn", "Værdi" og vinges af i "Valgt". For, at en alternativsknap afløser en anden, når den vælges til, skal de have samme "Navn".
Dette vil give samme effekt som du vil opleve med de nedenstående alternativsknapper:

Alle tre har samme "Navn" angivet​, og du kan derfor ikke vælge mere end én af dem.

Hvis du ikke giver de alternativsknapper, som hører sammen, samme navn, vil de opføre sig som de tre herunder:

Tekstfelt

Brug af tekstfelter, inkluderer bl.a. indtastning af: navn, telefunnummer, email eller adresse. Tekstfelter er til alt hvad der ellers kan indtastes på en linjes tekst.

Tekstboks

En tekstboks, er egnet, hvis du ønsker, at besøgende på din side, skal have mulighed for, at indsende flere linjers tekst. Dette er praktisk, hvis du f.eks. gerne modtager beskeder, .

Liste

Lister vil i sidste ende ofte bruges steder, hvor der også kunne have været taget alternativsknapper i brug. Lister har dog den særlige fordel, at de, hvis man tillader det, kan bruges til at vælge flere svarmuligheder på samme tid. De kan derfor både have samme funktion som afkrydsningsfelter og alternativsknapper. Ydermere behøver man ikke at bekymre sig om, at placere noget beskrivende tekst, for hver valgmulighed.

Knap

Knapper kan bruges, til indsendelse af det, som den besøgende har indtastet, eller til nulstilling af det der er skrevet.

Billedknap

Billedknapper kan kun bruges til indsendelse af mailformular, men giver mulighed for, at du som administrator kan indsætte dit helt eget "knap-design" på siden.

Skjult felt

Hvis du har behov for, at indsætte en ekstra reminder til dig selv, som kun skal være mulig for dig at se, ved indsendelse af mailformular, er elementet "Skjult felt" vejen frem.