Brugersystem

Brugersystemet bruges til at holde styr på hvilke besøgende, der har adgang til hvad og mulliggør lettere observationer om hvilke ting, der foretages af den enkelte bruger.

Oprettelse/redigering af en bruger

Log ind på administrationen for din side, og tryk på "Brugersystem" i toppen af administrationssiden. Du kan nu se en liste med alle brugerne, der ligger i dit system og fire faner.

Den yderste til venstre, af de fire faner, er "Opret bruger". Vælg denne fane og udfyld derefter med alle de informationer, du føler, er relevante.

Som minimum skal felterne "Navn", "Brugernavn", "Kodeord", "Kodeord (gentag)" og "E-mail" udfyldes. Når du har udfyldt de påkrævede felter, og eventuelt nogle flere, skal du blot trykke på "Opret" i bunden af siden for at gøre den nye bruger færdig.Brugeren vil nu være på listen over brugere, og kan redigeres senere, hvis det ønskes.

Redigering af en bruger kan gøres ved at finde brugeren, som du ønsker at redigere og klikke på ikonet til venstre for brugeren med blyanten på. Nu har du adgang til at ændre de samme oplysninger, som er ved oprettelse af en ny bruger.

Oprettelse/redigering af en gruppe

Fanen "Grupper" (lokaliseret samme sted som "Opret bruger" og "Brugere") bruges til at tilgå dine i forvejen eksisterende grupper og til at oprette nye grupper. Gruppe-funktionen muliggør håndtering af rettigheder osv. for flere brugere på én gang.

For at oprette en gruppe skal du først, under fanen "Grupper", klikke på "Opret ny gruppe". Det er blot at indtaste det ønskede navn til gruppen i feltet "Gruppenavn" og trykke "Opret". Du kan nu gå ind i menuen "Brugere" og begynde at tilføje allede brugere, du ønsker, skal være med i gruppen.

For at tilføje en bruger til en gruppe skal du gå ind i "Rediger bruger" og derefter vælge fanen "Tilknyttede grupper" og markere alle grupper, som brugeren skal tilføjes til. Trykker du derefter på "Gem", bliver brugeren tilføjet de markerede grupper.

For eksempler på, hvorfor det kan være en fordel at benytte sig af funktionen "Grupper" og lære mere om adgangsbegrænsninger klik her.

Import/Eksport af brugere