Indholdsside (CMS)

Indholdssider er en af de helt grundlæggende sidetyper i TigerCMS. Du kan sammenligne en indholdsside med en tekstfil, som du kender det fra bl.a. Microsoft Office Word® eller LibreOffice Writer. Ved brug af indholdssider, er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan lave. For den helt store entusiast, er der mulighed for at for at tilpasse indholdet ned til mindste detalje (da det er muligt at skrive HTML og CSS for siden direkte!).

Når du arbejder med Indholdssider, vil du erfare, at der er tre faner i toppen af siden. Se evt. billedet herunder for reference:

De tre faner råder over henholdsvis:
Redigering af dokumentet
Dokumentets historik
Opsætning ift. mailformular

Redigering af Indholdsside

Når du skal indtaste/indsætte indhold på indholdssiden, skal du klikke på det i navigationsmenuen til venstre og trykke "Rediger Siden".

Husk, at det er en god ide at have struktureret dit indhold, så det er overskueligt og let at finde rundt i. Det vil som regel heller ikke skade med et billede eller to.

For det bedst mulige resultat bør du benytte dig af funktionerne i funktionsfeltet ovenover dit indholdsområde. Her henvises til nedenstående billede for grafisk reference.

Der er sandsynligvis flere funktioner, end du kommer til at benytte dig af, men det er praktisk, hvis du får oparbejdet god forståelse for størstedelen af funktionerne. F.eks. bør du sørge for, at der ikke forekommer mere end én overskrift med formateringen"Overskrift 1".

For mere information om de forskellige muligheder i funktionsfeltet klik her.

Indholdssidens historik

På fanen "Dokument historik" kan du blandt andet holde øje med, hvornår der sidst blev lavet ændringer i modulets indhold og hvilken bruger, som har foretaget dem.

På ovenstående billede kan du også se, at der er et forstørrelsesglas i højre side. Ved at klikke på forstørrelsesglasset ud for pågældende revision af dokumentet, kan du se et eksempel af den.

Du har efter klik på forstørrelsesglasset mulighed for at trykke på knappen "Genskab dokument", som er dukket op i bunden af siden.

"Genskab dokument"-funktionen laver den revision, du har valgt til den aktuelle.

Mailformular

Opsætning af en mailformular kan være relativt lige til, hvis man forstår de grundlæggende principper. Det giver mulighed for kunder at indsende information, til dig, i nogle predefinerede felter på siden. For en udvidet guide i opsætning af mailformularer og de bagomliggende funktionaliteter, klik her.