Galleri modul

Dette modul fremviser alle de billeder, du uploader til det. Gennem et modul kan du lave en side med billeder, som dine besøgende kan se. Du har mulighed for at tilføje titler og beskrivelser til billederne.

Oprettelse af et galleri modul

For at oprette et gallerimodul skal du finde ud af hvor i navigationsfeltet, du gerne vil oprette det og oprette et underpunkt af typen "Gallerimodul". For mere information om oprettelse af punkter og navigation klik her.

Redigering af galleri modul

For at tilgå de forkellige faner, med redigeringsmuligheder i et gallerimodul, skal du finde modulet i navigationsfeltet til venstre i TigerCMS, klikke på det og vælge "Rediger gallerisiden".

Generelt

På fanen "Generelt" har du mulighed for at forfatte en beskrivelse af din galleriside. Denne beskrivelse skrives i den almindelige editor, som også benyttes til CMS-moduler. Beskrivelsen vil blive vist øverst på gallerisiden.

Billedliste

Fanen "Billedliste" giver dig et overblik over hvilke billeder, der vil blive vist på din side, og giver dig mulighed for at fravælge og redigere billeder enkeltvis. Redigering og fravalg af billederne gøres ved brug af de to ikoner til venstre forhvert billede. Ikonet under titlen "Slet", sletter kun billedet fra gallerimodulet og dermed ikke inde i selve filarkivet. For at redigere er det ikonet under titlen "Navn", som du skal klikke på.

Tilføj nyt billede

Her kan du tilføje et nyt billede samt give det et navn og en beskrivelse. Navnet vises, når den besøgende ser på det overordnede galleri, og beskrivelsen vises, når du klikker ind på det specifikke billede. Billedet vælges gennem filarkivet via ikonettil højre for feltet "Vælg fil". For yderligere information om filarkivet klik her.

Sorter billeder

På denne fane kan du arrangere de billeder, du har lagt ind i gallerimodulet og gemme sorteringen nederst på siden ved at klikke på "Gem". Du sorterer billederne ved at klikke og trække i pilene til venstre for billederne.

Masseupload

Denne funktion kan være nyttig i tilfælde af, at du ønsker at lægge mange billeder ind i modulet samtidig. Denne funktion kører ikke gennem filarkivet. Du vælger derimod alle de ønskede billeder direkte fra din computer eller evt. en tilsluttet enhed.Når du har valgt alle de filer, du ønsker at uploade, er det blot at trykke på "Upload".

Alle billeder vil nu blive tilføjet det gallerimodul, du er i gang med at redigere og de vil samtidig blive gemt i en mappe i filarkivet. Denne mappe findes under "Image", "Gallery" og vil blive kaldt "1", medmindre funktionen er benyttet tidligere,da vil mappen blive kaldt det næste tal i talrækken.