Oprettelse af FTP

File Transfer Protocol (FTP) bruges TigerCMS til at udveksle filer mellem dig som kunde og Tiger Medias server.

En FTP-klient forbindelse vil bl.a. gøre hurtigere overførselshastigheder samt overførsel af større filer muligt end eksempelvis den browser-baserede "Filarkiv" funktion.

Vælg din klient

Der er mange forskellige FTP-klienter at vælge mellem. Nogle af de mest oplagte kunne f.eks. være: FileZilla, SmartFTP eller WinSCP. Det er dog hovedsageligt et spørgsmål om personlige præferencer og hvilken platform, som du benytter dig af.

Guiden vil hovedsageligt være rettet mod brugere af FileZilla, men de givne oplysninger vil være de samme, som skal bruges til de andre klienttyper.

Opsætning af forbindelsen

Når du har hentet og installeret din klient (følg anvisninger fra distributøren), skal du finde frem til stedet, hvor der er mulighed for at angive følgende oplysninger:
  • Brugernavn
  • Kodeord
  • Host
  • Port

Disse oplysninger kan findes under "Filarkiv", når du er på administrationssiden for dit domæne. Informationen vil være placeret i toppen af siden. Nedenstående billede kan evt. give dig en bedre fornemmelse for placeringen af oplysningerne.

Ved brug af FileZilla vil der, fra opstart, være fire frit tilgængelige felter i umiddelbar nærhed af toppen af vinduet til udfyldning af disse.

Vær opmærksom på:

Port-nummeret til FTP er 21

Efter at have trykket "Lyntilslut" (ved brug af FileZilla), får du adgang til nummer to mappestruktur.

Nu er du klar til at overføre dine filer på et udvidet interface med mulighed for drag & drop af hele mapper.